DESIGNTÄVLING

STOFF & STIL/SELFMADE® DESIGNTÄVLING 2022
​​​​​​​Vinn 150.000 kr för din designidé och få den utvecklad till ett mönster

STOFF & STIL/Selfmade® satsar på framtidens designtalanger!

Vi behöver duktiga designer som visar vilken riktning vi ska gå i framtiden och därför bjuder vi in designstuderande, från officiella designskolor i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland och Österrike, att delta i vår stora designtävling.

Detta vinner du
En premie på 150.000 kr för den bästa designidén samt ett samarbete med STOFF & STIL/Selfmades designer och mönsterkonstruktörer om att utveckla idén till ett riktigt sömnadsmönster.Mönstret blir presenterat i vår Spring/Summer 2023 idébok, varefter det kommer att säljas i våra 30 fysiska butiker i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland och Österrike samt på webshoppen som levererar till 13 europeiska länder.
​​​​​​​

Så deltar du
Skicka in din vildaste, finaste, bästa, mest kreativa – och kanske även hållbara – designidé till oss. Det kan vara allt från kläder till barn, vuxna, hundar, häftiga tillbehör till hemmet eller något annat helt galet kreativt.STEG 1: Anmäl till tävlingen

Skicka din designidé till designcompetition@stoffstil.com senast den 31 december 2021.

Du ska skicka:
1 moodboard av din designidé
1 sida där du beskriver din designidé och dig själv + ditt fullständiga namn, adress och din designskola
1 sida med teckningar på din designidéev. video som presenterar din designidé

Psst … Du kan hämta små tygprover till din moodboard i någon av våra butiker – bara säg att du är med i tävlingen.

STEG 2: Vidare i tävlingen

Den 14 januari 2022 får du veta om du har gått vidare i tävlingen.

Om du är vidare ska du sy upp din designidé till en färdig kreation. I samband med det får du ett bidrag på 1.500 kr till tyger och tillbehör från STOFF & STIL/Selfmades sortiment, som ska användas i din design.

STEG 3: Skicka in uppsydd designidé

Senast den 28 februari 2022 ska vi ha mottagit din uppsydda designidé. Bifoga även bilder på dig själv – eller andra – i eller med din design.

Din design kan lämnas i din lokala STOFF & STIL/Selfmade® butik eller skickas till vårt huvudkontor: Selfmade® | STOF & STIL, Att: Kundeservice, Birk Centerpark 82, 7400 Herning, Danmark.

STEG 4: Inbjudan till onlinemöte

Den 8 mars 2022 får du besked om du är en av de tre finalisterna.Den 24 mars 2022 kallas de tre finalister till ett onlinemöte där de ska presentera tankarna bakom deras design och berätta lite om sig själv


STEG 5: Vinnaren koras

Den 31 mars 2022 korar vi vinnaren i designtävlingen 2022.

Är du den lycklige vinnaren inviteras du till STOFF & STIL/Selfmades huvudkontor i Herning, Danmark, där du får ta emot din premie samt presentera och överlämna din design till vårt designteam.

Härefter samarbetar du med designteamet och mönsterkonstruktörerna och utvecklar din vinnande design till ett sömnadsmönster. Mönstret börjar säljas i de fysiska butikerna samt på webshoppen och presenteras i vår Idébok Spring/Summer 2023.

Vinnare av Designtävlingen 2021

2021 deltog över 140 kreativa designstuderande från talangfulla designskolor i Danmark, Norge, Sverige och Tyskland.

Det året delades det ut två premier; första platsen gick till svenska Filippa Fuxe från Beckmans Designhögskola i Stockholm, som fick en premie på 150.000 kr. Andra platsen gick till danska Viola Sinne Moth Jacobsen från Det Kongelige Akademi i Köpenhamn, som fick en premie på 75.000 kr.

Båda designaspiranterna arbetar nu tillsammans med STOFF & STIL/Selfmades designers och mönsterkonstruktörer med att utveckla deras designidéer till sömnadsmönster. Dessa mönster blir presenterade i Selfmades idébok Spring/Summer -22, varefter de kommer att säljas i företagets 30 fysiska butiker samt webshop.  

Läs tävlingsvillkoren här.