Strong

100% akryl

När du behöver ett starkt och hållbart garn till dina projekt - så är detta garnet svar på dina böner. STRONG FRAYA håller både färg och form och det har en vacker lyster. Mer än perfekt till julkulor, tomtar eller roliga pompons eller något annat kreativt och genialt som snurar runt i dina kreativa tankar.​​​​​​​

​​​​​​​Garnet har en längd på  340 m per 100 g. Stickfastheten är 24 maskor x 30 varv till 10 cm på 3-3,5 mm stickor.

Strong
OK Nollställ Filtrera efter Nollställ
0 välj Färg | markera alla
0 välj Sticka stl | markera alla
0 välj Stickfasthet | markera alla
0 välj Meter/nystan | markera alla
Gå till topp
20 produkter visas av 20 totalt
Sortering
20 produkter visas av 20 totalt
Sortering


FRAYA akrylgarn

Akrylgarn är ett konstgjort material som på senare år blivit allt mer populärt. Många ser det idag som ett högkvalitativt material med många praktiska fördelar och egenskaper.

Det är enkelt att använda i vardagen, det håller färgen bra och kan tvättas ofta. Dessutom är akrylgarn slitstarkt och passformen förblir relativt oförändrad oavsett hur många gånger det tvättas.

Ny teknologi möjliggör mjuka akrylgarner

Ny teknologi har gjort att det idag är möjligt att framställa mycket mjuka akrylgarner. Akrylgarn är allergivänligt, så om du ska sticka eller virka något till en person med allergi så är det ett lämpligt val med akrylgarn.

Det är fullt möjligt att använda 100 % akryl när du virkar, men det går även bra att kombinera det med andra garner, såsom bomullsgarn. Akrylgarn är användarvänligt, så även en nybörjare virkar utan problem med akrylgarn. Dessutom är det billigt, så det är bara att öva på!

När du ägnat dig åt virkning eller stickning ett tag kan det vara intressant att fördjupa sig lite mer i vilka olika typer av material som finns på marknaden. Akrylgarner är bara ett av många exempel på garner som finns att få tag på idag. Här kommer vi titta lite närmare på egenskaperna hos just akrylgarn.

Vi kommer även gå in lite närmare på vilka olika typer av projekt som akrylgarn kan lämpa sig för. Läs gärna vidare om du är intresserad av att lära dig mer. Kanske kommer du upptäcka något nytt som gör att du får ny inspiration att sätta igång med ett projekt. Det är åtminstone vad vi hoppas!

Oändliga möjligheter med akrylgarn

Akrylgarn kan användas för såväl virkning som stickning och brodering. Möjligheterna är nästan oändliga, så länge du låter fantasin vara med. Du kan skapa leksaker, kläder, gosedjur, dockor eller något helt annat. Akrylgarn används ofta för större ting i hemmet, såsom kuddar eller filtar. Men tänk på att akryl är värmekänsligt. Det du skapar ska inte tvättas i temperaturer över 40 grader. Då finns risken att det tappar formen.

För- och nackdelar med akrylgarn - lär dig mer

Somliga anser att akrylgarn verkligen är nummer 1 när det gäller stickning och virkning. Andra gillar det inte alls. De som inte gillar det brukar säga att det inte andas särskilt väl. De som gillar akrylgarn lyfter fram att det är  färgäkta och inte färgar av sig i någon högre utsträckning.

En annan fördel är att det finns i massor av olika färger. Vill du sticka eller virka en sommar- eller vårtröja är akrylgarn ett bra val eftersom det inte är värmande som många naturgarner av päls eller ull.

Mycket att välja bland hos FRAYA

Akrylgarner är tillverkade och spunna av syntetiska akrylfibrer. Det gör att garnerna kan säljas till låga priser. För att fibern ska få kallas akryl måste den bestå till 85% av detta material. Akryl är tåligt både när det gäller sura syror och basiska vätskor, vilket gör att materialet ofta används i skyddskläder.

Akrylgarner från FRAYA finns i massor av färgval och även i flerfärgade, spräckliga varianter. Om du letar efter inspiration är du alltid välkommen att titta närmare på våra kostnadsfria beskrivningar. Där hittar du massor av olika kreativa projekt - allt från idéer för nybörjare till mer avancerade och tidskrävande alster.

Akrylgarner från FRAYA - högkvalitativa produkter

Att sticka och virka är en rolig hobby som kan ge både avslappning och innebära utmaningar. Det finns så mycket du kan skapa - antingen till dig själv eller till någon du tycker om, som en present. Många stickar eller virkar när de känner sig stressade för att koppla av. Andra gör det när de känner för att vara kreativa och skapa. Oavsett skäl så vill vi kunna erbjuda det du behöver för att du ska lyckas med ditt projekt.

FRAYA erbjuder garner, tillbehör och gratis beskrivningar som gör det möjligt för dig att skapa dina egna kläder, leksaker och inredningsdetaljer. Du hittar akrylgarner i gult, rött, grönt, rosa, orange, ljusblått och många andra färger. Förhoppningsvis har du lärt dig lite mer om akrylgarner nu och är beredd att prova att sticka eller virka med akrylgarn om du inte har gjort det tidigare.

Beställ akrylgarner från FRAYA redan idag

Så om du letar efter högkvalitativa akrylgarner i olika varianter så har du hittat helt rätt när du letar bland utbudet från FRAYA. Det här handlar om akrylgarner som tagits fram med kärlek och omsorg, med kunden i fokus. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt med dina produkter.

Vi vill utvecklas och lära oss nya saker tillsammans med dig! Därför är vi glada att kunna erbjuda våra kunder ett brett utbud med olika typer av produkter - för olika behov och tillfällen. Våra akrylgarner är bara ett exempel på alla olika produkter som varje dag bidrar till att människor kan ägna sig åt sina stimulerande och roliga hobbies.

Låt dig inspireras av det stora utbudet och prova dig fram bland garner från FRAYA. Genom att prova dig fram kan du lära dig nya saker och var inte rädd för att misslyckas, ibland är det genom misstagen som de stora upptäckterna görs. Vi tror inte att du kommer bli besviken om du fördjupar dig i sortimentet med tillbehör, garner och mönster från FRAYA. Titta igenom vårt sortiment när det gäller akrylgarner och beställ från FRAYA idag!