Cotton 8/4

Ett mycket populärt garn som finns i massor av härliga färger i 100% bomull. Kan användas till i stort sett allt och passar både  till barn och vuxna och inte minst till hemmet. 170 meter/50 gram.

Cotton 8/4
OK Nollställ Filtrera efter Nollställ
0 välj Färg | markera alla
0 välj Virknål | markera alla
0 välj Sticka | markera alla
0 välj Stickfasthet | markera alla
0 välj Meter/nystan | markera alla
0 välj Garnmaterial | markera alla
0 välj Garn materialinnehåll | markera alla
Gå till topp
43 produkter visas av 43 totalt
Sortering
43 produkter visas av 43 totalt
Sortering


Bomullsgarn

Bomull kommer från bomullsbusken och är en slags fiber som växer runt växtens frön. Bomullsbusken har ett mycket karaktäristiskt utseende med vita bollar som nästan ser ut som sockervadd. Busken kan bli upp till tre meter hög. Den växer i varma klimat med mycket sol och har använts vid tillverkning av kläder i tusentals år. Bomullsgarn är ett 100 % ekologiskt naturmaterial och består enbart av växtfibrer. Bomullsgarn är mycket användbart för tillverkning av kläder, och av den anledningen är det också en av de mest använda garnsorterna här på hemmaplan. 8/4 bomullsgarn är en viss typ av garn. Siffran är ett mått på tjockleken, där 8:an visar att 1 gram garn mäter 8 meter, och 4:an visar att garnet är spunnet av 4 trådar. Ju högre siffran är desto tjockare är garnet.


Bomullsgarn är ett säkert val

De flesta av oss känner till bomullsgarn, eftersom det är en av de mest använda och populära garnsorterna som finns, och det finns det flera orsaker till. Bomull har hög kvalitet, den är mjuk och bekväm, och tack vare de många praktiska funktionerna har detta garn otroligt många användningsområden. Eftersom bomull tål maskintvätt upp till 60 grader är det ett perfekt val både för lätta sommarkläder, varmare tröjor, nallar och inte minst barnkläder. Bomullsgarn kan också användas till virkning. Om du ska på ett dop och vill ge en personlig gåva kan du till exempel virka en söt nalle. Du kan också göra hemvirkade disktrasor, grytlappar eller gästhanddukar. Med bomullsgarn är din fantasi det enda som sätter gränser, och med det breda utbudet av färger på den här sidan har du stora möjligheter att vara kreativ.


Bomullsgarn för alla ändamål

På STOFF & STIL kan du köpa bomullsgarn 8/4 till alla dina stick- och virkprojekt. Bomull är ett säkert val året runt. Det är vackert att se på, otroligt behagligt mot huden samt praktiskt och hållbart – framförallt om du tvättar och behandlar det rätt. På den här sidan hittar du bomullsgarn i alla regnbågens färger. Färger som grå, brun och blå passar utmärkt för en fin höststickning, medan gul, grön och röd är perfekta färger för en lätt sommartopp. Men vi har också alla färger där emellan och du kan även hitta olika typer av mixade färger.


Hantera ditt hemstickade bomullsplagg på rätt sätt

Nu när du har lagt tid och energi på att sticka en snygg tröja i bomullsgarn vore det synd om du råkade förstöra den genom att tvätta den på fel sätt. Därför är det viktigt att du vet hur du ska behandla din bomull. Vanligtvis tål bomull 40 eller 60 graders maskintvätt, men det står alltid på garnets tvättrådslapp. Undvik att lägga bomull i blöt, då det kan få färgen att ändra sig. Tvätta gärna ditt handstickade bomullsplagg separat, eftersom det troligtvis är något ömtåligare än ett bomullsplagg man köper i butik. Använd aldrig sköljmedel, eftersom det förstör fibrerna i materialet, och torktumla aldrig plagget på grund av risken för krympning. Om du behandlar dina bomullsprodukter på rätt sätt kan de behålla sin ursprungliga passform under många år framöver.


Köp bomullsgarn på STOFF & STIL

Om du vill vara säker på att du får ett prisvärt men bra resultat är bomullsgarn alltid ett säkert kort. Bomull finns i många olika varianter och som blandad produkt. Du kan till exempel ta en titt på vår blandning av bomull och akryl, eller om du behöver mer värme under de kalla månaderna har vi också en fin blandning av bomull och ull. Möjligheterna är många och det är upp till dig att bestämma vilken typ som passar bäst för dig och ditt projekt. Köp ditt garn hos STOFF & STIL i dag och få det levererat inom 2–5 vardagar. Dessutom erbjuder vi fri frakt om du gör en stor beställning, men oavsett vad du väljer är vi redo att hjälpa dig med ditt köp.