Tillbaka till listan

OdiCoat vattenavvisande gel 150m

Varan är på lager - Förväntad leveranstid 3-6 vardagar
Pr. st
144,00 kr
Välj Välj
st
Egenskaper
  • Varunr.: 29914
  • Vikt: 278 g pr. st
Beskrivning

OdiCoat vattenavvisande gel 150m

Använd denna vattenbaserade gel för att ge ditt tyg en vattenavvisande yta, för att förändra materialet till att likna oljerockstyg genom ett ytskikt som är både vattentätt och tvättbart i maskin.

Flera lager gör tyget mer vattentätt

OdiCoat gelen ger ditt tyg en yta som är vattenavvisande. Ju fler lager du lägger på, desto mer vattenavvisande blir tyget. Lägger du ett lager så skyddas tyget och får en vattenavvisande yta (täcker en yta på ca 3kvm). Lägger du två lager får du ett ytskikt som ger en canvaslook (täcker en yta på ca 2kvm). Med tre lager blir tyget vattentätt och ger en vaxad canvaslook (täcker en yta på ca 1,8 kvm).

Enkel hantering efter påstrykning

När du har behandlat ditt tyg kan du enkelt klippa, tvätta och sy i det. Ditt färdiga projekt står emot slitage och är tvättbart i maskin på 30°C.

Inte lämpligt för alla tyger

Eftersom gelen lägger sig som ett skikt över tyget är produkten inte lämplig på­ tyger med mycket struktur som tjock sammet, mocka, präglade tyger, pälstyger mm. Därför rekommenderar vi alltid att du testar produkten på en liten bit av tyget innan du börjar för att se det slutliga resultatet.

Vattenbaserad och bisfenolfri

Denna vattenbaserade och syrafria produkt innehåller ingen bisfenol och kan användas på produkter som indirekt har kontakt med mat som förkläde, bordstabletter, matförvaring mm. Mat kan inte läggas direkt i utan måste omslutas av något livsmedelsvänligt material innan det stoppas i en Odicoat behandlad påse.

Hur man använder Odicoat gel

Vi rekommenderar en rengjord slät arbetsyta. Stryk på ett tunt lager av OdiCoat med hjälp av OdiCoat-kortet eller något liknande. Låt det torka ca 20 minuter innan fixering med värme. ­

Ställ ditt strykjärn på siden och utan ånga och skydda tyget genom att lägga bakplåtspapper över. Stryk ytan och låt det färdiga projektet torka i 20 minuter. Vill du ha fler lager, upprepa som ovan, men låt det torka minst 20 minuter mellan varje lager.

OdiCoat är helt torr efter 24 timmar.

Läs mer