Tillbaka till listan

Bivax granulat 100g

Varan är på lager - Förväntad leveranstid 3-6 vardagar
Pr. st
115,00 kr
Välj Välj
st
Egenskaper
  • Varunr.: 39096
  • Vikt: 110 g pr. st
Beskrivning

100­% rent bivax utan tillsatser som är helt livsmedelssäkert upp till 65­°C. Med det här antibakteriella bivaxet kan du göra hygieniska dukar för inpackning, förvaring och övertäckning av livsmedel. Sådana dukar är ett fantastiskt hållbart alternativ till bl.a. aluminiumfolie och plast. Du kan också göra brödpåsar och liknande.

Gör så här:

Förutom bivaxgranulatet behöver du önskat tyg, bakplåtspapper, ugn eller strykjärn och eventuellt en pensel. Som tyg rekommenderas bomullsväv, ORGANIC.

Applicera bivaxgranulatet på tyget enligt de medföljande anvisningarna (3 olika metoder) och låt sedan produkten svalna/torka. Gör gärna ett test på ett litet tygstycke innan du sätter igång med det riktiga projektet så att du ser hur mycket vax du ska använda. 100­g bivaxgranulat räcker till ca 2 stycken 40­x­60­cm tyg. Den färdiga produkten värms i händerna och kan sedan enkelt formas runt t.ex. en skål eller tallrik med mat. Rengör produkten med ljummet vatten, låt den lufttorka och använd den sedan igen.

Av hygieniska skäl rekommenderar vi att du inte använder bivaxprodukter för att förpacka rått kött eller rå fisk eftersom de bara kan rengöras i ljummet vatten

Läs mer