Tillbaka till listan

Druvkärnor 500g / 0,7l

Varan är på lager - Förväntad leveranstid 3-6 vardagar
Pr. st
86,00 kr
Välj Välj
st
Egenskaper
  • Varunr.: 39199
  • Vikt: 510 g pr. st
  • Ej tvättbar Ej tvättbar
  • Tål ej Tål ej
  • Tål ej att strykas Tål ej att strykas
  • Tål ej kemtvätt Tål ej kemtvätt
  • Tål inte blekning Tål inte blekning
Beskrivning

Druvkärnor

Vindruvans kärnor kan liksom ris, körsbärskärnor och bovetekorn fungera som fyllning i en värme-/kylkudde. ­

Fördelarna med värme-/kylkudde.­

En värmekudde värms vanligtvis upp i en ugn eller mikrougn och är bra på att lindra smärt i nacke, mage eller ömma muskler. Kylkudden har lite samma funktion som en ispåse och kan dämpa svullnade muskler och leder.

Hemgjord kyl- och värmekudde med vindruvskärnor

Är du kreativ, kan du sy din egen värme- eller kylkudde och ex fylla den med dessa vindruvskärnor. Druvkärnorna är överskottsmaterial från Österrikisk vinproduktion och i stället för att bli kasserade kan de nu hamna i din hälsokudde. Det är både smart och hållbart!

Uppvärmning i mikrougn

Du kan med fördel värma upp i mikrougn i flera steg. Värm kudden på max 600 watt i upp till 45 sekunder. Vänd runt på kudden så att kärnorna och värmen fördelar sig. Känn med handryggen mot kudden om temperaturen är som du önskar. Upprepa processen om kudden önskas varmare.

Uppvärmning i ugn

Placera din värmekudde i en förvärmd ugn på max 80°C i 10-15 minuter. Kontrollera temperaturen efter hand. Vänd runt och blanda kärnorna i kudden en till två gånger under uppvärmningen för att fördela värmen. Känn med handryggen mot kudden om temperaturen är som du önskar. Lägg tillbaka den i ugnen om kudden önskas varmare. Tänk på att uppvärmningstiden kan variera efter kuddens storlek.

Nedkylning i frysen

För att förvandla kudden till en kylpåse ska den läggas i frysen. Lägg kudden i en lufttät plastpåse, innan du lägger den i frysen, där den ska vara i allt från 30 minuter till 2 timmar. Därefter är den redo att användas. Ska du använda kudden för att kyla ner ditt huvud, räcker det troligen att kyla ner den i ett kylskåp.

Läs mer
Ingår i följande STOFF & STIL Kits

Nedan visas ett urval av de STOFF & STIL Kits som innehåller denna vara.