Köpvillkor hos Stoff & Stil

Denna hemsida drivs och ägs av:

Stoff & Stil AB
Nornegatan 3, 215 86 Malmö
info@stoffochstil.se
Telefon: 040-374600
Beställning

Det går att beställa varor hos STOFF & STIL via vår hemsida 24 timmar om dygnet ellervia telefon måndag – fredag 8.30–16.30.

Varor som beställs på nätet skickas med post och kan inte hämtas i vår butik. Det är barapersoner som bor i Sverige som kan beställa på den svenska hemsidan. Beställda varorlevereras bara i Sverige!

Om du är bosatt i Norge gå in på www.stoffogstil.no
Om du är bosatt i Danmark gå in på www.stofogstil.dk
Om du är bosatt i Tyskland gå in på www.stoffundstil.de


Betalning

På stoffochstil.se har du möjlighet att betala via Klarna faktura eller med betalkort (Visa och Master Card).

Beloppet för varorna dras först när varorna skickas från Stoff & Stil.

Det kan aldrig dras ett större belopp än det du godkänt vid köpet.Skolor och kommuner har möjlighet att betala mot faktura, 30 dagar netto.


Leveranstid

Leveranstiden är ca 7 dagar, vid högsäsong kan den bli något längre leveranstid.


Porto

Utlämningsställe, PostNord80,00
Utlämningsställe, GLS (Schenker)85,00
Utlämningsställe, DHL50,00
Brev (max 500gr.)45,00
Katalog leverans, Postnord40,00


​Vid köp med betalkort eller Klarna faktura där köpesumman blir 1000 kr eller mer skickas varorna portofritt (DHL). På Klarna betalas endast faktureringsavgift på 15kr. Om du inte hämtar ditt paket förbehåller vi oss rätten att debitera dig för porto tur/retur. För närvarande, under 4 kg 288 kr och mellan 4-20 kg 388 kr.

Skolor och kommuner som handlar mot faktura har en porto/expeditionskostnad på 69kr/paket – fakturan skickas separat. Vid större beställningar (skrymmande eller över 20 kg) där vi måste skicka fler än ett paket, blir det en portokostnad på varje paket.


Priser

Alla priser i katalogen är inklusive moms.


Reklamationer

Vid reklamationer där STOFF & STIL har felat återbetalas portot för eventuella returpaket. Skicka varorna på enklaste sätt.


Returrätt

Enligt gällande regler har du 14 dagars ångerrätt från mottagandet av varan.

STOFF & STIL betalar tillbaka pengarna för varan. Tyg som du klippt eller sytt i omfattas inte av returrätten.

Skicka varorna på enklaste sätt. Varan returneras till: Stoff & Stil AB, Nornegatan 3, 215 86 Malmö

Fyll i detta formulär om du ska byta, ångra eller reklamera.


Ångerrätten gäller inte på mönster


Övriga villkor

Minsta klipp: Om inget annat anges så är minsta avklipp 25 cm tyg per vara.

Vi vill göra dig uppmärksam på att vid köp av större mängd av samma tyg kan vi behöva leverera tyget i flera delar. Om du vill ha tyget delat efter ett speciellt mått ber vi dig kontakta oss på info@stoffochstil.se eller 040-374600.


SLUTSÅLDA VAROR

Är en vara för tillfället slutsåld måste den beställas igen. Vi eftersänder inte varor. Varor som inte längre förs kan inte återbeställas.


Innan du klipper

Se alltid till att tyget är felfritt, INNAN du klipper. Tyg som du har klippt i tas inte i retur.

Vi rekommenderar att du tvättar tyget före användning pga. krymp och överskottsfärg.

Tilläggsbeställningar och ändringar kan endast göras via telefon samma dag (endast vardagar) som beställningen är registrerad. Ändra uppgifter på skickat paket: När ordern är skickad så kan vi inte göra några ändringar på namn, adress eller liggetid.


Tilläggsbeställning

Övriga beställningar:Tilläggsbeställningar och ändringar kan endast göras via telefon samma dag (endast vardagar) som beställningen är registrerad.

Ändra uppgifter på skickat paket:När ordern är skickad så kan vi inte göra några ändringar på namn, adress eller liggetid.


Tygprover

Önskas tygprover ber vi dig att skicka oss ett frankerat returkuvert med namn och adress samt en lista på vilka tyger du önskar prov på (ca 5-7 prover per kuvert). Tygprovsbeställningen skickas till: Stoff & Stil AB, Box 31020, 20049 Malmö


Förbehåll

Det görs förbehåll för eventuella tryckfel, prisändringar, slutsålda varor, force majeure,valutaändringar. Priserna gäller bara i Sverige.

Färgavvikelse kan förekomma pga trycktekniska skäl.


Säkerhet vid kortköp

På www.stoffochstil.se kan du tryggt använda ditt betalkort: Visa eller Master Card.När du knappar in dina adress- och kreditupplysningar, sker det på en förbindelse som ärsäkrad med SSL (Secure Sockets Layer). Det betyder, att upplysningarna är krypterade såatt ingen obehörig kan avläsa dem. Under tiden som du knappar in upplysningar, betalaroch registrerar beställningen, kommer du automatiskt att befinna dig på en säkerförbindelse.

För att hålla en hög säkerhetsnivå använder vi DIBS (Dansk Internet Betalnings System).Betalning med kreditkort är både säkrat och godkänt av PBS (Pengainstituternas BetalningsService). Du kan därför tryggt använda ditt betalkort.


Persondata

När du beställer varor eller kataloger hos Stoff & Stil registrerar vi ditt namn och din adress i vårt orderbehandlingssystem för ev framtida beställningar. Vi sparar dina uppgifter tills vi hör något annat från dig. Du kan när som helst meddela oss om du inte vill vara kund hos oss längre. Du kan inte få kataloger och annat försäljningsmaterial om du inte är med i vårt kundregister.

Du kan meddela oss genom mail info@stoffochstil.se eller ringa på 040-37 46 00 (välj postorder) Vi ger inte vidare dina personliga uppgifter till tredje part dvs andra företag/verksamheter.

En vecka efter att du lagt din order kommer du att få en inbjudan till att skriva ett omdöme om  STOFF & STIL på Trustpilot. Om du inte vill skriva något så bortser du bara från detta mail.


Ålder

Vid beställning av varor ska man vara 18 år eller äldre.


E-mail nyhetsbrev

Vi skickar bara ut nyhetsmail till dig om du har anmält dig till vår nyhetsservice. Vi skickar ut 2-3 nyhetsmail per månad.


Upplysning om klagomål

Ett klagomål på en vara eller en tjänst köpt hos oss kan lämnas till Konsumentverket, Box 48, 651 02 Karlstad, Tage Erlandergatan 8A. Du kan även lämna klagomål via www.konsumentverket.se.

EU-Kommissionens online klagoportal kan även användas vid inlämning av klagomål. Det är särskilt relevant om konsumenten är bosatt i ett annat EU-land. Klagomål lämnas här - ec.europa.eu/odr.

Vid inlämning av klagomål ska du ange vår e-mailadress info@stoffochstil.se