Mönster

Visste du att vi själv designar och utvecklar alla våra mönster? De skärs ut i ett mönstermellanlägg och du beställer den storlek som passar dig (enligt vårt måttschema) i dam/herr/barn/baby. Mönstermellanlägget är tåligt och kan användas  om och om igen utan att trasas sönder. Vi producerar själv våra mönster efter hand som vi får in beställningarna.

Mönster
OK Nollställ Filtrera efter Nollställ
välj pris
0 välj Produktgrupp | markera alla
0 välj Svårighetsgrad | markera alla
0 välj Fast/stretch | markera alla
0 välj Barnstorlek | markera alla
0 välj Storlek | markera alla
Gå till topp
60 produkter visas av 343 totalt -
Sortering
60 produkter visas av 343 totalt -
Sortering


MÖNSTER

På den här sidan hittar du alla våra olika mönster. På STOFF & STIL vill vi både hjälpa dig att hitta rätt material och verktyg för ditt projekt samt ge dig inspiration för att tänka utanför ramarna. Därför erbjuder vi massor av spännande mönster och stick- och virkbeskrivningar, så att du kan göra ditt hem och din garderob personlig och kanske även glädja någon du bryr dig om. Låt därför kreativiteten flöda fritt och utforska alla möjligheter som finns på den här sidan. Här hittar du en uppsjö av både symönster och beskrivningar. Du behöver inte vara erfaren för att hitta bland våra många mönster. Vi har nämligen gjort det enkelt för alla att hitta dem, oavsett vilken nivå du befinner dig på.


Hitta din nästa stickbeskrivning på STOFF & STIL

Vi kallar våra enklaste mönster för Easy-mönster. Easy innebär att det är beskrivningar eller mönster som är enkla att lära sig. Mönstren är indelade i kategorier. Här kan du hitta allt från mönster till din nästa klänning, till dräktmönster så att du själv kan skapa din dräkt/kostym, till babykläder och mycket mer. Det är också här du hittar våra stick- och virkbeskrivningar – oavsett om det är beskrivningar för spädbarnsplagg, en matta eller grytlappar. Om du hellre vill sticka kan du bland annat hitta stickbeskrivningar för både dam- och barnplagg. Sticka till exempel en varm mössa och en halsduk, eller hitta en beskrivning för att sticka ett par varma strumpor.

I menyn till vänster kan du se några olika kategorier, där du kan hitta inspiration och beskrivningar för allt möjligt. Du kan göra saker till ditt barn, ditt hem, eller göra fina accessoarer såsom en makeup-väska eller några varma vantar. Har du små barn i huset är det perfekt att göra egna och unika dräkter som de kan ha vid festliga tillfällen. Under kategorin “Rollspel” hittar du även mönster som du bland annat kan använda för att göra kläder som ser ut att komma från vikingatiden eller medeltiden. Ditt barn kommer att älska att bära det du skapat för just honom eller henne och du kan vara säker på att inga andra barn på förskolan eller skolan har något liknande.


Skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat projekt

Funderar du på att dyka in i ett helt nytt projekt är det viktigt att du gör lite förarbete innan du sätter igång. Oavsett om du är nybörjare eller inte är rätt utrustning för de olika materialen avgörande för ett lyckat resultat. En bra symaskin är naturligtvis ett måste om du vill försäkra dig om att resultatet är tåligt och ordentligt utfört. Du måste även ha nålar och sytråd. Dessutom måste du använda en bra och vass tygsax, ett måttband och en linjal. Om du ska sticka eller virka är utrustningen mer enkel eftersom du bara behöver använda en virknål, några stickor och lite garn.

Det är också viktigt att du lär dig de olika garnerna och tygerna. De kan nämligen skilja sig mycket åt, även om de ibland kan likna varandra. På den här sidan har vi metervaror i flera olika material. Vi har fleece, pälsimitation, vävd bomull, silke, ull, jersey och mycket, mycket mer. Några av de många garnsorter som ingår i vår stora kollektion är baby-alpacka, merinoull och mohair. Garnerna finns i många vackra färger, mönster och tryck. Därför är det möjligt att kombinera, blanda och matcha exakt efter önskemål och på så sätt uppnår du ett unikt resultat som utstrålar din alldeles egen stil.


Handla på STOFF & STIL

Här hos oss blir du redo att sy klänningen som du så länge har drömt om, sticka en varm och snygg ylletröja för hösten, eller virka en söt nallebjörn till kompisens baby. STOFF & STIL har allt du behöver, och om du lägger en stor beställning kan du få fri frakt. Vanligtvis levererar vi inom 2–5 dagar och sen är det bara att sätta igång. Med beskrivningarna för sömnad, virkning och stickning som finns på den här sidan kan det nästan inte bli enklare, och du behöver inte oroa dig om du är nybörjare. Du lär dig snabbt och när du väl kommer in i det får du mersmak och plötsligt har du gett dig in i ett större projekt.