VÄLKOMMEN TILL STOFF & STILS KREATIVA UNIVERSUM

– VI ÄR GLADA ÖVER ATT DU TITTAR FÖRBI!

Oavsett om du är erfaren, nybörjare eller bara gå och drömmer om att bli kreativ, kan du vara helt lugn. Du har kommit rätt! På STOFF & STIL hjälper vi dig att uttrycka dig genom kreativa projekt – eftersom vi vet att du kan designa och skapa vad du vill. Vi har hjälpt våra kunder med detta sedan 1980 och vi ÄLSKAR det.  

På STOFF & STIL gör vi bland annat massvis med steg-för-steg-guider och mönster i olika svårighetsgrader för kläder, bostadsprojekt, accessoarer och mycket mer, så det blir enkelt för dig att komma igång – och nå ditt mål. STOFF & STIL har dessutom ett superpassionerat designteam som tar fram det vackraste urvalet av trendiga tyger och band med mera, för allt från bebisar och barn till vuxna och bostäder. Det ger DIG möjlighet att skapa fantastiska kreationer och anpassa din design efter dina personliga behov in i minsta detalj. Vi lanserar en ny kollektion av tyger och accessoarer för dig fyra gånger om året, som vi samlar i våra fantastiska idéböcker tillsammans med nya kreativa idéer och designer.

HUR BÖRJADE ALLT EGENTLIGEN?

STOFF & STIL är ett familjeägt företag som såg dagens ljus 1980 i Herning, där paret Marianne och Peter Lerche startade företaget Peters Resthal. Här sålde de rester från lokala textiltillverkare i området, vilket snabbt blev en succé. Framgången ledde till att STOFF & STIL även började sälja varor via postorder, samtidigt som sortimentet hela tiden fortsatte att växa.

Det dröjde inte länge innan STOFF & STIL började designa och producera egna produkter och mönster – och det gör vi än i dag, med 29 butiker i Danmark, Norge, Sverige och Tyskland och webbutiker i 13 länder. Vår önskan är att vi, genom vår mångåriga erfarenhet och kunskap inom mode- och designbranschen och vår stora passion för kreativitet och kvalitet, inspirerar dig till att skapa egna projekt. Och vi ser verkligen fram emot att hjälpa dig med att komma igång!

VI HAR ALLT FÖR DINA KREATIVA PROJEKT

I STOFF & STIL:s butiker och webbutiker hittar du allt du behöver för dina kreativa projekt – från tyger, mönster och sömnadstillbehör till garn och hobbyvaror. Med andra ord säljer vi inte färdiga produkter, utan det du behöver för att själv kunna färdigställa dina unika skapelser. I våra STOFF & STIL-butiker är vi alltid redo att ge dig råd och inspiration, och du har dessutom alltid möjlighet att delta i ett brett utbud av workshops hos oss. Vi guidar dig då genom fantastiska projekt tillsammans med andra kreativa själar och lär dig nya tekniker som du kanske aldrig har provat tidigare.

För att göra det extra lätt för dig att komma igång med kreativa projekt har vi skapat en samling färdiga kit i STOFF & STIL:s webbutik. Där kan du med ett klick lägga allt du behöver för ett kreativt projekt i din korg. Samtidigt har du möjlighet att handla direkt i vår idébok online, där du också kan titta närmare på vissa utvalda tyger genom att titta på små videor och få en större överblick genom att bläddra i vår baskatalog och mönsterkatalog.

UPPTÄCK VÅRT HÅLLBARA SORTIMENT

En hållbar framtid kräver hållbara val, vilket förstås innebär att vi ständigt utökar vårt hållbara sortiment. Vi har skapat vårt eget sortiment av ekologiska produkter, som vi kallar STOFF & STIL ORGANIC. Ser du en produkt med logotypen ORGANIC DIY kan du vara säker på att den uppfyller de högsta internationella kraven på ekologisk tillverkning, miljöhänsyn och sociala förhållanden under hela produktionskedjan. På STOFF & STIL har vi även en rad med hållbara märkningar, och vi använder FSC-godkänd kartong och plast av återvunna flaskor för en stor del av försäljningsmaterialet i våra butiker – som vi också strävar efter att återvinna flera år i rad. Du kan också köpa våra tygrester i lyckopåsar, lyckopaket eller till rabatterat pris i våra butiker, så att allt säljs och ingenting går till spillo.

HAR DU TRÄFFAT FRAYA?

FRAYA är STOFF & STIL:s stickmusa! Hon har en inspirerande garnvärld som du hittar på FRAYAyarn.com. Här kan du utforska de bästa garnkvaliteterna och hitta alla hennes stick- och virkmönster helt gratis! Du kan även köpa allt annat som ett stickande hjärta kan tänkas önska – från stickpinnar och virknålar till vackra addiClick-set och förvaring för alla dina saker.

Hitta FRAYA:s senaste garnkatalog här.

Du kan också köpa ditt FRAYA-garn i alla STOFF & STIL-butiker.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK

STOFF & STIL hittar du på Instagram genom att söka på @stoffstil. Där delar vi våra senaste idéer, kvaliteter och accessoarer med dig – och naturligtvis våra kreativa kunders underbara formgivningar! Vi hoppas att du också kommer att vilja dela dina projekt med oss och våra STOFF & STIL-följare, så att vi tillsammans kan inspirera varandra. För att du ska kunna delta i gemenskapen behöver du bara ha en öppen Instagram-profil, tagga @stoffstil och använda hashtaggen @stoffstildiy. Håll även utkik efter våra livevideor! I dem vi skapar de finaste sömnadsprojekten tillsammans med dig.

Du hittar naturligtvis också STOFF & STIL på Facebook. Där kan du alltid uppdatera dig gällande våra nyheter, fantastiska erbjudanden och evenemang, som du också kan läsa mycket mer om i vårt nyhetsbrev.