Om STOFF & STIL


Välkommen till STOFF & STIL
Tack för att du besöker oss.  

Antingen du är nybörjare eller har varit med ett tag så är STOFF & STIL stället där du snabbt och lätt hittar allt du behöver till ditt kreativa projekt. Vi levererar allt ända hem till dörren, så du kan komma igång snabbt.  

Älskar du också att skapa själv?
Varför göra det själv när butikerna är fulla av fina färdiga alternativ? För oss är svaret enkelt. Att skapa något eget, något du har satt din egen prägel på, något som är helt unikt ger en helt speciell form av tillfredsställelse.

Därför säljer vi inte färdiga produkter. Vi ger dig de produkter du behöver för att göra dina egna kreationer – till dig själv, dina barn eller ditt hem. Och vi hjälper dig att komma igång med mönster, material och massor med inspiration och goda råd.

På STOFF & STIL hittar du inte bara trendiga metervaror. Du hittar allt du behöver till dina kreativa projekt. Från mönster och sybehör till garn och hobbyartiklar. Vårt mål är att göra det enkelt för dig att skapa användbara och vackra kläder och tillbehör till hemmet. Därför har vi designat ett antal färdiga kit som du kan lägga i varukorgen med ett enkelt klick. Kitten innehåller de mönster och material du behöver – i rätt mängder.

Låt dig inspireras av våra nya STOFF & STIL Kit!

Vi följer trenderna
STOFF & STIL är ett kreativt och dynamiskt designföretag som följer trenderna inom mode och design till hemmet. Hos oss hittar du därför alltid metervaror, material och färger som passar till säsongens trender. Två gånger om året lanserar vi nya kollektioner. Vi är mycket stolta över våra kataloger. Här visar vi dig de senaste trenderna och tendenserna, och hur du kan använda våra många produkter.

Se de senaste katalogerna här.

Historien bakom STOFF & STIL
STOFF & STIL såg dagens ljus i Herning 1980. Här startade paret Marianne och Peter Lerche företaget Peter’s Resthal, där de sålde restpartier från lokala textilproducenter i området. Företaget blev snabbt en succé och redan i början av 80-talet började de sälja sina varor på postorder. I takt med att företaget växte sig större, utökades och stärktes även sortimentet.

Redan på 1980-talet började vi designa våra egna metervaror i Danmark. Det gör vi än idag. Med 39 års erfarenhet, kunskap och know-how inom mode och design för hemmet vill vi göra det enkelt för dig att skapa dina egna kreativa gör-det-själv-projekt. STOFF & STIL är ett modernt designföretag med 29 butiker i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland och med försäljning till fem länder.

Ta god tid på dig.
Sy är inget du gör i all hast.
Det ska njutas.  

Mycket nöje.