Stoff & Stil byter namn till Selfmade®

Stoff & Stil byter namn till Selfmade®

Du känner oss som STOFF & STIL. Snart är vi Selfmade®. Vi håller nämligen på att byta namn och har redan kommit en bit på väg. Men varför gör vi detta och vad innebär det för dig? Det ska vi berätta om här.

Du har kanske lagt märke till namnet Selfmade® som dyker upp lite här och där. Vår transformation är nämligen redan igång.

Här kan du få svar på varför vi byter namn och vad det kommer att innebära för dig som kund.  DET KORTA SVARET

  • STOFF & STIL-namnet kan inte rymma allt det som vi så gärna vill erbjuda och som våra kunder efterfrågar
  • Det är inte så stor förändring för dig
  • Du kan beställa samma produkter som tidigare
  • Vi pratar fortfarande svenska
  • Butikerna får en uppdatering med bl.a. arbetsstationer, lån av symaskin och workshops
  • Hemsidan förnyas och gör det enklare för dig att handla online
  • Vi utökar sortimentet med flera olika hobbyartiklar


Varför byter vi namn till Selfmade®?

Det finns många goda skäl till att vi byter namn. Men den viktigaste anledningen är att STOFF & STIL-namnet inte rymmer allt det vi vill och som våra kunder efterfrågar.

Därför vill vi med Selfmade® utvidga och utveckla vårt existerande sortiment så att det blir plats för framtidens generationer av kreativa själar.

I det stora hela blir det inte så stor omställning för dig som kund eftersom nästan allt är som det brukar.

Mycket mer än bara internationalisering

Valet av ett engelskt namn kan antyda att vi bara byter namn för att bli mer internationella. Även om det inte är oväsentligt, att kunder i andra länder nu faktiskt kan uttala vårt namn, så är det långt ifrån den primära anledningen.


VARFÖR JUST SELFMADE®

Selfmade® är ett uttryck för den stolthet det ligger i att skapa något helt själv, från grunden – att ha uträttat något bra. 

Känslan av stolthet som du får över den perfekta klänningen som du själv har skapat. Eller att mormors slitna fåtölj plötsligt blivit blickfånget i din inredning, efter att du klätt om den och gett den nytt liv.  

Det är en nivå över homemade. Det är nämligen Selfmade®.

Vi är fortfarande vi

Vår stomme ändras inte – vi kommer alltid vara en tygleverantör. Med andra ord kommer tygerna som du gillar fortfarande vara en del av vårt sortiment. Det gäller även allt tillbehör, mönster och garn"Vårt nya namn säger att vi är till för alla kreativa människor som njuter av inspiration, skapandeprocess, nyfikenhet och kreativitet i livet."

—Alexander Lerche, VD.

Vad innebär det för dig som besöker butiken?

Rent praktiskt kommer det inte vara så stor skillnad för dig. Vi kommer nämligen inte att byta ut hela sortimentet. Vi kommer bara att öka sortimentet med en hel del nya hobbyprodukter. 

Butikerna har fått en härlig makeover och det står en annan logga på katalogen, men våra kärnprodukter kommer fortfarande vara samma som tidigare.

Som något nytt erbjuder alla våra butiker workshops varje torsdag, där du kan komma och vara kreativ. Om du kommer själv eller tar med vänner, familj eller din kreaklubb, är helt upp till dig.  

Utöver det har våra butiker fått arbetsstationer där du - gratis – kan använda en symaskin eller en overlock. 

Och om du får problem så har du alltid nära till en expert som kan hjälpa dig. Vår butikspersonal har nämligen stor kompetens inom sömnad, stickning, DIY och design.


Vad innebär det för dig som handlar online?

I början av 2022 får vi en ny hemsida. Vi vill nämligen göra det enklare för dig att handla online.

Vårt sortiment är detsamma men kommer att öka med fler och mer detaljerade produktbilder som verkligen låter dig komma närmare våra tyger.  

Vi förser alla produkterna med så mycket information som möjligt så att du enkelt och tryggt kan beställa produkterna online.  

Vi utökar dessutom vårt onlineuniversum med ännu mer inspiration – men även guides och videos där våra experter delar med sig av sina bästa erfarenheter.  

Stoff & stil och Selfmade® går hand i hand under en period

Att byta namn är en omfattande process för ett företag i vår storlek.

Därför kommer du under en period att stöta på både STOFF & STIL och Selfmade® i våra butiker och i vår webshop, men även på ditt emballage, sociala medier, ditt varupaket — och helt säkert även i många andra situationer.

Några av våra butiker har redan fått namnet Selfmade®. I Sverige får vi den allra första Selfmade® butiken i Göteborg, hösten -21. Den är skapad helt efter vår nya mission och stil.

VANLIGA FRÅGOR

KAN JAG FORTFARANDE ANVÄNDA MITT STOFF & STIL-PRESENTKORT/TILLGODOHAVANDE

Ja, även om vi byter namn till Selfmade® kan du använda ditt STOFF & STIL-presentkort.

Vår personal, som fortfarande är densamma, står alltid redo att hjälpa dig i butikerna.  


PRATAR KUNDSERVICE FORTFARANDE SVENSKA?

Ja, vår kundservice pratar fortfarande svenska och du träffar fortfarande samma personal, som du brukar, i butikerna. 


VARFÖR BYTER NI NAMN TILL SELFMADE®?

Vi känner att STOFF & STIL-namnet inte kan rymma allt det vi gärna vill och ska för att tillmötesgå framtidens kunder.

Med Selfmade® har vi möjlighet att förmedla kreativitet och sömnad i ett nytt universum.


HAR NI SAMMA PRODUKTER SOM NU?

Ja, du kan köpa samma produkter i Selfmade®-butikerna som i de tidligare STOFF & STIL-butikerna. Tyger, mönster, sybehör, garn och hobbyartiklar.

Vi utvidgar löpande sortimentet med fler hobbyartiklar, men våra kärnprodukter blir de samma.


VAD ÄR FÖRÄNDRAT?

Förutom att vi ändrar namn har vi gett butikerna en makeover med nya fina färger, systationer där du kan sitta och arbeta med ditt sömnadsprojekt. Vi har även byggt workshopsområde där du varje torsdag kan delta i en workshop.


VARFÖR HAR ER HEMSIDA INTE BYTAT NAMN?

Det är en löpande process att byta namn – saker tar dit. En av de sakerna som tar lite längre tid är att byta namnet på vår hemsida.  

Vi arbetar dock hårt på att bygga en ny hemsida som kommer att göra det enklare för dig att handla online och hitta olika guides, fiffiga steg-för-steg medan du skapar där hemma.

Planen är att vi lanserar den nya hemsidan under våren 2022.

Därför kommer du också att få nyhetsmailen från STOFF & STIL och inte Selfmade® fram till att vi lanseraden nya hemsidan.


Följ med på resan

Vi kommer att dela nyheter, angående vår transformation, löpande till dig som följer nyhetsmailet, de sociala medierna eller är här på sidan.

Så att du vet vad du kan förvänta dig och när – och att du är den första som får information när det händer något som är så spännande att du bara MÅSTE vara med.