Bäckebölja

Det klassiska lätta och slitstarka bäckebölja -tyget i 100 % bomull. Passar bra till toppar, skjortor, sängkläder, snedslåband, patchwork och mycket annat.

Seersucker
OK Nollställ Filtrera efter Nollställ
välj pris
0 välj Produktgrupp | markera alla
0 välj Grader | markera alla
0 välj Färg | markera alla
0 välj Kläder | markera alla
0 välj Hem | markera alla
0 välj Motiv | markera alla
0 välj Material | markera alla
välj Width
Gå till topp
56 produkter visas av 56 totalt
Sortering
56 produkter visas av 56 totalt
Sortering

Seersucker-tyg

Seersucker går ofta under namnet seersucker och kännetecknas av ett randigt eller rutigt mönster med en vågig och ojämn yta. I seersucker-tyget är trådarna vävda, så de ger den välkända rynkiga effekten. Det används ofta till sommarkläder eller sängkläder, eftersom det är ett lätt och luftigt tyg. Men du kan faktiskt använda seersucker till mycket mer.  

Innan du börjar använda seersucker

Innan du startar ditt sömnadsprojekt rekommenderar vi att du tvättar metervaran före användning p.g.a. krympning och överskottsfärg. Det är också först efter den första tvätten som den välbekanta strukturen träder fram. Seersucker kan krympa upp till 10 % i tvätt, så det är viktigt att du tvättar metervaran före användning för att storleken på ditt projekt ska bli rätt.

Gör sängkläder i seersucker

Du kan med fördel använda seersucker till sängkläder och babykläder, eftersom det är otroligt mjukt. Den böljande strukturen innebär att tyget inte fastnar på kroppen och ger en bra värmejustering. Detta ger ditt barn en behaglig kroppstemperatur när det är dags att sova och gör bäddsetet extra mjukt. Du kan också göra ett fint bäddset till dig själv.

Gör fina knytband av våra bomullsband eller använd våra tryckknappar/vanliga knappar som knäppning i ditt bäddset. Om du vill ha hjälp med att hålla täcket på plats kan du sätta in en dragkedja.  

Klä dig i seersucker

Den goda värmeregleringen i seersucker gör att tyget passar otroligt bra till baby- och barnkläder, t.ex. små klänningar eller shorts med klassiska rutor eller söta blommor.

Du kan också sy fina skjortblusar i olika längder, som passar till ett par jeans eller leggings. Eller kanske ett par luftiga och fladdrande sommarbyxor med en matchande sommartopp för de varma sommardagarna. I själva verket är kläder sydda i seersucker ganska populära på sommaren när du ska ut och resa. De tar inte upp mycket plats i resväskan, är bekväma att ha på sig och ska till och med vara skrynkliga.  

Andra seersucker-projekt

Eftersom seersucker är mjukt och bekvämt kan du också använda tyget som en snuttefilt till barnet. Om du har några tygrester i seersucker kan du klippa dem till små torktrasor till köket.

Du kan också göra små tvättlappar att torka händerna på – en söt detalj för gästbadrummet. För att förhindra att dina trasor fransar i kanterna kan du sy dem i kanten, antingen med overlock- eller sicksacksöm, så att de håller bättre. Seersucker-tyg passar också bra till att göra små, söta gosedjur eftersom det är så mjukt.