Denim

Denim i flera olika tyger (oz=ounce) och nyanser. Vårt utbud spänner från lätta denimtyger (låg ounce), som är särskilt lämpliga för kläder, till tunga denimtyger (hög ounce), som också är lämpliga för hem och interiör.  Observera att denim alltid ska tvättas före användning på grund av fällning.

Denim
OK Nollställ Filtrera efter Nollställ
välj pris
0 välj Färg | markera alla
0 välj Motiv | markera alla
0 välj Textilförädling | markera alla
0 välj Kläder | markera alla
0 välj Hem | markera alla
0 välj Material | markera alla
0 välj Materialinnehåll | markera alla
0 välj Fast/stretch | markera alla
Gå till topp
25 produkter visas av 25 totalt
Sortering
25 produkter visas av 25 totalt
Sortering


Denim

Denim är en klassiker. När du hör ordet denim tänker du förmodligen på det klassiska blå denimtyget. På STOFF & STIL kan du få denimtyg i färgerna: vit, mörk, sand och grå.

Vi rekommenderar att du tvättar ditt denimtyg innan du påbörjar ditt sömnadsprojekt p.g.a. krympning och överskottsfärg. Denimtyg krymper ofta i tvätten och tål att tvättas i 40 grader.

Denimtygets täthet anges i ounces (oz) – 1 oz motsvarar cirka 28 gram – och anger vikten på denimtyget. Ju lägre ounce-värde, desto mindre väger alltså tyget och desto tunnare är kvaliteten.

Klä upp dig i denim

Denim är känt för de ikoniska jeansen som du kan använda till både vardags och fest. Hög eller låg midja. Med eller utan stretch. Med eller utan vidd i byxbenen. Och med eller utan hål på knäna och andra ställen. Ett par denimbyxor kan varieras i det oändliga – men visste du att du också kan bära denim på massor av andra sätt?

Gör söta shorts och kjolar som du kan kombinera med T-shirtar och tröjor. Du kan göra vackra kjolar i denim till dig själv, och om du vill experimentera lite kan du lägga till stryk- och symärken eller en dragkedja. Och om du vill göra något lite mer festfint kan du göra en tunika.

I allmänhet kan du blanda denim med andra tyger, som jersey eller vävd bomull, och skapa fantastiska kreationer. Men du kan också ta denimrester, skära dem i remsor och sy ihop dem till t.ex. en fin kimono eller skjorta. Du kan också göra en väska av flätade remsor som sätter pricken över i:et på din outfit. Du kan också klä någon du tycker om i en klassisk denimskjorta eller ett par bekväma denimshorts.

Skapa fantastiska projekt med denimtyg

Du kan göra en påse som du kan använda till dina inköp eller när du är på språng. Den är lätt att vika ihop och ha i en annan väska om du vill använda den som en shoppingväska. Om du inte vill ha en helt enfärgad påse kan du välja att mixa och matcha denimrester i ett snyggt patchwork, eller så kan du använda några av våra stryk- och symärken med fina motiv eller budskap som dekoration.

Du kan också fläta en väska av denimremsor och göra fina remmar och handtag till den med våra fiskbensvävda band. Om du vill kunna stänga väskan kan du använda våra tryckknappar eller dragkedjor. Du kan naturligtvis också använda våra magnetknappar, som är osynliga på baksidan.

Till de minsta kan du göra små söta gosedjur i denim som är hållbara och roliga att leka med. Du kan naturligtvis också sy gosedjur som en gåva till en nyfödd eller till någon du tycker om. Med denim kan du även göra ett babynest eller en sovpåse som är lätt att ta med när du och barnet ska på lekdejt.

Du kan sy kuddar eller puffar till hemmet. Kvadratiska, runda eller rektangulära. Och om du har några rester av andra tyger kan du blanda och matcha dem med ditt denimtyg och skapa fantastiska mönster. Kuddarna ger liv åt din soffa eller favoritfåtölj. Du kan även klä en madrass i denimtyg till barnrummet. Det ger ett snyggt utseende samtidigt som du får ett slitstarkt och tvättbart överdrag.