Bomullssatin

Ett härligt och mjukt satinvävt tyg i 100 % bomull. Passar bra till sängkläder och kuddar.

Bomullssatin
OK Nollställ Filtrera efter Nollställ
välj pris
0 välj Färg | markera alla
0 välj Motiv | markera alla
0 välj Kläder | markera alla
0 välj Hem | markera alla
0 välj Material | markera alla
0 välj Materialinnehåll | markera alla
0 välj Fast/stretch | markera alla
välj Width
Gå till topp
20 produkter visas av 20 totalt
Sortering
20 produkter visas av 20 totalt
Sortering

Bomullssatin - ett mjukt och härligt tyg

Satintyg är ett vävt tyg som kan vara tillverkat av siden, rayon eller bomull. Bomullssatin är ett mjuk, smidigt och härligt tyg som lämpar sig utmärkt till sängkläder, kuddar och andra hemtextilier. Bomullssatin passar bra för lakan, påslakan och örngott, men även för klädsömnad.

Satinbindning innebär att bindepunkterna knappt blir synliga i tyget, vilket ger en slät och tät känsla. Bomullssatin har en blank yta som ger en behaglig känsla mot huden. Därför har tyget länge använts som material i underkläder. Bomullssatin har dessutom en speciell lyster och ett fint fall. Hos oss hittar du såväl fast som stretchigt bomullssatin.

Bomullssatin är ett lättskött material

Bomullssatin är ett lättskött material. Men det finns några saker att komma ihåg. Om du vill ta hand om dina tyger i bomullssatin på bästa sätt så rekommenderar vi att du inte torktumlar dessa. Torktumling sliter på bomullssatin på ett sätt som kan ge ytan noppor.

Istället för torktumling bör du satsa på att stryka eller mangla dina tyger i bomullssatin. När du stryker eller manglar tygerna så trycks de fibrer som står upp ned mot tygets yta. Men var försiktig när du stryker, använd inte ett allt för hett järn och prova alltid på en mindre bit innan du stryker hela tyget.

Sömnadsprojekt med bomullssatin

Bomullssatin är både svalt och behagligt att röra vid. Det gör tyget följsamt och skönt att använda i sängen. Många hotellkedjor använder bomullssatin som material för deras sängkläder. Vill du få till samma lyxiga känsla i din säng hemma, kan du med fördel sy egna sängkläder i bomullssatin.

Bomullssatin lämpar sig även utmärkt som material när du ska sy egna gardiner. Tack vare tygets vackra fall kan du få till riktigt fina gardiner av bomullssatin. Du hittar allt du behöver för ditt sömnadsprojekt hos oss på STOFF & STIL.

Att skapa och genomföra sömnadsprojekt med bomullssatin kan vara både roligt och utmanande. Använd gärna en skarp och vass sax, det brukar underlätta arbetet. Använder du ett tunt tyg av bomullssatin så är det också viktigt att använda en tunn nål.