Vadmal

Klassisk kraftig och filtad ull för kappor med vattenavvisande effekt som finns i både enfärgat och melerat.  Mycket lämplig till ytterkläder såsom jackor, kappor och ponchos.

Vadmal
OK Nollställ Filtrera efter Nollställ
0 välj Färg | markera alla
0 välj Motiv | markera alla
0 välj Kläder | markera alla
0 välj Material | markera alla
0 välj Materialinnehåll | markera alla
0 välj Fast/stretch | markera alla
välj Width
Gå till topp
4 produkter visas av 4 totalt
Sortering
4 produkter visas av 4 totalt
Sortering


Välkommen till STOFF & STIL. Här hittar du ett utbud av vadmalstyg. Vadmal är en kraftig och filtad ull som passar bra att använda till jackor och kappor. Vadmal är vattenavvisande, varm och tät och fungerar därför väldigt bra till ytterplagg. Av vadmal kan du också sy en värmande filt som du kan vira om dig där du sitter i soffan under kalla vinterkvällar.

Vadmal är mer slitstarkt än ett vanlig ulltyg, då det är ihopvalkat med hjälp av friktion och vatten för att få ett tätare tyg. Man ser den vävda strukturen i tyget. Ytan är mjuk och härlig och ett plagg av vadmal är väldigt behagligt att bära.

Du kan sy kappa,  jacka eller  poncho i detta fina exklusiva tyg. Vadmalstyger finns i neutrala färger –  både melerade och enfärgade – som passar bra till det mesta. Vadmal är tillverkat av ull som blandats upp med nylon och polyester eller polyamid. Tyget kan tvättas för hand eller som kemtvätt men inte i maskin. Du får en beskrivning av tygets vikt och bredd, vikten beskriver hur tjockt tyget är.

Vadmalstygerna är en metervara och alla priser visas per meter.

Om du behöver inspiration till ditt nästa sömnads- eller hobbyprojekt kan du titta i vår katalog eller bläddra bland våra mönster här. Vi byter ut våra kollektioner två gånger per år, för att följa med i modets skiftningar och att du hittar något som du gillar.

Vi på STOFF & STIL har allt du behöver till dina projekt. Om du behöver ett blixtlås eller knappar till din kappa eller jacka, så hittar du det också här på vår hemsida.

Du kan dessutom göra dina egna moodboards, där du enkelt och snabbt kan hålla koll på dina projekt. Du får överblick över dina tyger och tillbehör och kan se om du behöver komplettera med något. Blir något av ditt vadmalstyg över när du är klar med ditt projekt passar det bra att göra ett lapptekniksprojekt av det.

Vi levererar inom 6 vardagar. Vi levererar gratis om du handlar för mer än 1000 kr.