Vävd viscose

Här hittar du ett brett utbud av både enfärgad viscose och viscose med tryck. Perfekt till klänningar, blusar, byxor m.m. Viscose är ett härligt mjukt tyg med ett vackert fall och kan användas till både barn och vuxna.

Vävd viscose
OK Nollställ Filtrera efter Nollställ
välj pris
0 välj Produktgrupp | markera alla
0 välj Färg | markera alla
0 välj Kläder | markera alla
0 välj Motiv | markera alla
0 välj Material | markera alla
Gå till topp
60 produkter visas av 101 totalt -
Sortering
60 produkter visas av 101 totalt -
Sortering


Viscosetyg

Viscose är ett slätt och något glansigt material som ofta används till klänningar, blusar och kjolar samt andra finare plagg. Ytan påminner lite om silke därför var viscose ursprungligen tänkt att vara ett billigare alternativ till just silke. I dag finns det två olika varianter – en som är blank och glänsande och en som är mer åt ull-/ bomullshållet. Många kallar viscose för en syntetisk fiber, även om det faktiskt är framställt av nedbrutet och behandlat trä. När du tvättar viscoses måste du vara lite försiktig. Det är ett känsligt material som kan krympa. Tvätta därför i så låg temperatur som möjligt – helst för hand eller i särskilda maskinprogram.

STOFF & STIL har ett stort utbud av både enfärgad viscose och viscose med tryck. Vävd viscose är perfekt om du funderar på att sy en klänning till helgens festligheter. Den är mjuk och skön mot huden, och följer kroppen på ett smickrande sätt. Men det är också ett material som tenderar att krypa mycket och därför bör du alltid ha strykjärnet redo innan du tar på dig viskosklänningen. Se till exempel detta unika och samtidigt klassiska mönster. Om du syr en skjorta eller en klänning i detta material blir det svårt för någon att gissa att det är ett hemgjort plagg. Dessutom känner du dig elegant och välklädd när du bär det en utekväll på stan.

Köp ditt viskostyg hos oss i dag. Vi har ett brett utbud av kvalitetstyger och många olika typer av garn. Därför kan du skapa dina egna, personliga saker, eller kanske överraska dina nära och kära med hemgjorda gåvor. Vi levererar inom en vecka så att du snabbt kan komma igång med ditt nya gör-det-själv-projekt. Om du beställer hem material för över 1000 kr får du fri frakt.